vineri, 21 mai 2010

- Iarasi greva ?! -


- Iarasi greva ?! -
E a nu stiu cata oara cand cadrele din invatamantul romanesc isi iau inima in dinti si mai dau o semnatura pentru o zi de greva generala. Rezultatul ? Ore pierdute, elevi cu un usor zambet in coltul gurii, satisfacuti de mica pauza luata incognito si salarii… identice sau chiar cu cativa lei mai mici in buzunarul domnilor profesori.
Voi vedeti in asta vreo ameliorare, ca eu nu am observat sa fie vorba de asa ceva pana acum…
Greve nu au loc numai in scoli . Am tot auzit de greve de la o vreme buna incoace in sanatate sau administratie publica. Nemultumirea pluteste peste tot. La fiecare pas intalnesti tot felul de persoane care se jura ca isi iau bocceluta si, cu prima ocazia, pleaca din tara asta infama. Si pe buna dreptate. De ce sa-ti rupi oasele muncind pe branci undeva unde ti se arunca o plata de mizerie si sa nu cauti ceva pentru care esti rasplatit la inaltimea asteptarilor tale si pe masura muncii pe care o depui ? Nu am intalnit un caz, doua . Sunt”n” situatii de acest gen. Inevitabil, intr-o discutie pe care o porti cu o cunostinta, apare si aceast subiect arzator, care se deschide fara doar si poate cu urmatoarea intrebare : “Si ce ai de gand pe viitor? “ “Care viitor?! ” – ar suna un raspuns ironic . “In tara asta nu ai niciun viitor. Plec in strainatate” . – TIPIC.
Pentru altii mai conservatori si mai putin curajosi, optiunea lor este de a ramane in tara, de a indura vrand-nevrand conditiile actuale , impuse de sistemul in care ne desfasuram. Sau… de a face din cand in cand si cate o mica-Mare greva. Spiritul latin de revolutionari ne este confirmat inca o data.
Ca simplu cetatean al acestei tari cu drept de munca, desi neexercitat pentru moment, proaspat devenit major, cu acte in regula, recunosc ca din umila mea perspectiva nu vad vreo luminita la capatul tunelului. Dar care tunel ? Ne aflam intr-o cursa lunga, in care ajunge la Finish doar cine e doritor, si cine poate…

Niciun comentariu: