sâmbătă, 5 iunie 2010

Intâlnire de 10 ani la Laurian: 2 generații față in față intr-un meci de baschet



Echipa actuala de baschet a Colegiului Național A.T. Laurian a jucat cu fosta echipă a liceului – promoția 1996- 2000 - in cadrul unui eveniment aparte desfășurat sâmbătă, 5 iunie .
Două generații au stat astăzi față in față sub indrumarea atentă a domnului profesor Boris Minteanschi – antrenorul fostei echipe de baschet- și a doamnei profesoare Elena Alecsa – antrenoarea echipei actuale de baschet a școlii- .



Meciul a avut loc pe terenul de sport al liceului A.T. Laurian, in prezența unor invitați speciali. Acestui eveniment i s-au alăturat domnul prof. Emil Bordeianu de la Clubul Sportiv Botoșani și directorul Colegiului Național A.T. Laurian - Nelu Onofrei.
La meci au mai participat și două fete din echipa de baschet a școlii, dar și un membru al echipei de juniori.


Ciprian Butădeanu , căpitanul echipei de baschet a promoției 1996-2000 și fost elev al liceului A.T. Laurian ne-a impărtașit câteva impresii atât despre intâlnirea festivă de 10 ani , cât si despre meciul demonstrativ la care a luat parte alături de foștii colegi și de noua generație de elevi.

“ E frumos să-mi revăd foștii colegi . Regret că nu au reușit cu toții să onoreze invitația de a participa la festivitatea prilejuită de implinirea a 10 ani de la absolvirea liceului. Ne vom intâlni diseară și cu domnii profesori in cadrul unei cine festive . Și cu această ocazie, îi mulțumesc domnului profesor Boris Minteanschi , care a implinit respectata vârstă de 70 de ani și care ne-a călăuzit pașii și indrumat spre acest minunat sport care este baschetul. “

Baschetul este o adevărată pasiune pentru Ciprian Butădeanu :
„ De mic, urmăream cu sufletul la gură meciurile din campionatul nord-american NBA transmise pe postul național de televiziune. Michael Jordan era fără indoială unul dintre favoriții mei.”
Acesta explică de ce a ales practicarea acestui sport in defavoarea celorlalte, ca spre exemplu fotbalul , care era la mare căutare in acea perioadă :
„Eram fascinat de ceea ce vedeam la televizor . Fotbalul mi se părea ceva comun . Baschetul aducea un alt aer, mult mai proaspăt. Când joci baschet trebuie să treci de obstacole, să sari si apoi să arunci mingea in coș. Cam așa e și in viață. Joc si acum, când am ocazia. Din punctul meu de vedere, e cel mai frumos sport. Aveam panou de baschet acasă , după modelul celor din America. Acolo, până și in ghetouri intalnești persoane care practică acest sport ca hobby, in timpul liber.”

Cea mai mare realizare a echipei de baschet conduse de Ciprian Butădeanu a fost ocuparea locului 6 la faza naționala desfășurată la Constanța, acum mai bine de 10 ani.


Intâlnirea de astăzi a adus zâmbete pe chipul celor prezenți , care speră la o reintâlnire cel puțin la fel de frumoasă și plăcută, care să marcheze 20 de ani de la terminarea liceului pentru promoția 1996-2000 , dar si prilej de revederi și schimb de gânduri pentru profesori și generația Laurienilor de azi.




Niciun comentariu: