marți, 1 martie 2011

Lady Gaga - fenomenul mondial care face istorie !


        Fără doar şi poate, nu cred să existe vreun om normal cu televizor in casă, ori aparat radio, ori calculator conectat la internet , care să nu fi pronunţat măcar o singură data numele de "Lady Gaga" intr-un context sau altul, fie la caterincă, fie intr-o discuţie cu amicii. Nu se poate să nu fi auzit de ea , e inevitabil să nu-i fi văzut măcar o data poza intr-un ziar. E ca şi cum ai mânca de-o viaţă fast-food fără a şti ce-i ăla un un burger. Şi aici vorbesc in mod speciali de împătimiţi sau de simplii ascultători ai muzicii comerciale.



        După Michael Jackson şi Madonna,
această miss Gaga este cu siguranţă un fenomen de amploare in industria muzicală de peste oceane. Doboară recorduri peste recorduri, şochează, se reinventează şi are grijă ca fiecare apariţie in public să nu-i fie trecută cu vederea de presa internaţională.


        Că are sau nu o armată de oameni in spate, lucrul ăsta mai puţin interesează. Ceea ce e cu adevărat important este produsul in forma lui finită. Ia să vedem , "Ce ne aduce Lady Gaga nou?", "Ce clip mai scoate ea? " , "Cu câte kg de carne s-a imbrăcat pentru o apariţie in public?" şi "Cum miroase deja celebrul ei parfum incă nelansat, având drept sperma şi sângele ca note de bază ?".  :)



        Eh, deja sună incitant, nu-i aşa? Şi cum nu doar românii sunt avizi după senzaţional ( lucru dovedit deja ), ci şi popoare din partea ailaltă' de lume, Gaga e deja fenomen mondial, intergalactic, aşa cum probabil s-ar autointitula artista in cauză.

Creează vâlvă, stârneşte controverse, provoacă scandaluri, ofensează Biserica, işi atrage antipatii, simpatizanţi, fani adevăraţi; face ce face, insă nu are cum să-ţi rămână indiferentă. Te indignă, te şochează, iţi e simpatică, o admiri sau o deteşti, cert e că nu poţi să nu te abţii de la comentarii. Ca dovadă certă este fetiţa din Canada, care şi-a postat un clip pe youtube.com, unde interpretează noua piesă a cântăreţei 'Born This Way' acompaniată de pian. Cu această ocazie, fetiţa a fost de indată contactată telefonic personal de către cântăreaţă, care profund impresionată de interpretarea copilului, l-a invitat cu drag să cânte in duet intr-unul din concertele sale.

Vezi aici Born This Way interpretată de micuţa filipineză Maria Aragon :






Într-un interviu acordat de curând in cadrul emisiunii Gayle King Show, artista însăşi afirmă :

 
`Oamenii mă iau prea in serios şi nu suficient de serios in acelaşi timp`, spune Gaga.


Deţinătoare a single-ului care a condus topurile din cel puţin 23 de tari de la lansare şi a vândut 1 milion de copii in doar cinci zile , Lady Gaga işi lansează astăzi videoclipul Born This Way. Este vorba despre clipul al cărei melodii e considerată de artistă ca fiind cea mai bună piesă din intregul său repertoriu muzical, după cum se pare că declară aceasta.


Nelipsit de elemente pur şi simplu şocante, Born This Way face apel din nou la sexualitate, ba chiar exploatată la maximum, aşa cum ne-a obişnuit excentrica şi extravaganta cântăreaţă.. Cu toate astea, ai uneori senzaţia că nu sţii cum să reactionezi la anumite secvenţe.




Te las cu clipul şi revin cu o intrebare:

Pe tine te lasă sau nu indiferent Lady Gaga ?

3 comentarii:

Adina spunea...

Doamne cat poate fi de ciudata fiinta asta, cel putin prea ciudata pentru gusturile mele :| Adevarul este ca fiecare aparitie a ei socheaza, clar.

vlad spunea...

nu e ciudata,e foarte originala.nu degeaba a avut hit dupa hit :)

Ionut Cirlig spunea...

Si sursele unde sunt specificate domnisoara?:P Asta e mai mult tabloid sau ma insel? Si o sa adopti stilul asta sau o sa gasim si ceva cultural pe aici?:P