sâmbătă, 30 octombrie 2010

Andreea Esca : " Nu-mi place să mă complic. Vreau să rămân așa cum sunt"

Photobucket
ANDREEA ESCA


Celebra prezentatoare a știrilor Pro Tv, posesoarea legendarului salariu pe care toți cârcotașii il suspectează a fi cu multe zerouri in coadă, s-a intâlnit față in față cu studenții din capitală. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei conferințe organizate de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. 


Joi, 28 octombrie, la etajul 6 al clădirii Leu din Cotroceni, Andreea Esca a stat de vorbă cu tinerii studenți.  Deși tema conferinței s-a vrut a fi o dezbatere cu privire la moartea lentă, dar sigură a televiziunilor, simpatica prezentatoare a lăsat la o parte formalitățile și le-a spulberat curiozitățile tuturor celor care s-au arătat dornici de a afla mai multe despre munca și sistemul din spatele micului ecran. Culisele s-au deschis, iar informațiile au curs. S-au spus lucruri pe care chiar și cel mai obișnuit om de rând ar fi interesat să le știe.



Ca spre exemplu, câți dintre voi știau că Andreea Esca a picat admiterea la ASE- finanțe bănci și s-a reorientat intâmplător la Jurnalism in toamnă, tocmai pentru că dintre Drept și Jurnalism, cea de-a doua variantă părea să-i surâdă mai tare ca prima?  Ba chiar mai mult, dacă n-ar fi fost să ajungă jurnalistul de astăzi, i-ar fi plăcut să devină vânzătoare, pentru că, susține ea, i se pare un lucru fascinant să vândă produse diverse și să le prezinte clienților. Insă, dacă ar trebui să o ia de la capăt in televiziune, tot reporter la Pro Tv s-ar angaja, fiindcă " munca de teren e cea mai plăcută."  Și tocmai de aceea crede că nimic in viață nu e intâmplător și că totul se petrece cu un anumit scop.



LA CONFERINȚA CU STUDENȚII

Carismatica prezentatoare a uimit prin sinceritatea cu care a răspuns intrebărilor adresate, prin lejeritatea pe care o degaja atunci când vorbea despre omul din spatele pupitrului de știri și nu in ultimul rând prin umorul personal și tenacitatea care o caracterizează indeajuns de bine incât să o fi propulsat intr-o carieră de succes.

Cum a inceput Andreea Esca ?

E simplu.  "Mă imbrăcam ca o babă. La primul meu interviu de angajare, la vârsta de 19 ani, am mers in sacou." , afirmă cu nonșalanță Andreea. Este vorba despre același sacou devenit faimos in timp și purtat și la lansarea postului Pro Tv pe 1 decembrie 1995.

"N-am făcut niciun curs de dicție, dar am făcut innot de performanță. Acolo am invățat să respir."


Andreea Esca alături de studenți
N-a făcut cursuri de dicție, insă a colaborat cu cei de la CNN. A făcut innot de performanță, iar prin sport a realizat faptul că intr-o competiție trebuie să muncești ca să câștigi - lucru dealtfel aplicabil și in viață. Este o chestiune pe care a ințeles-o și care o face să afirme mai departe:  "Nu inseamnă că ceea ce te face pe tine fericit ii face și pe alții."


Spontană,vivace și cu un regim de viață echilibrat

Gazdă a principalei emisiuni de știri de 15 ani, prezentatoarea surprinde prin declarații: "Sunt complet dezorganizată. Niciodată n-am știut ce fac săptămâna viitoare". Cu toate astea duce o viață echilibrată, din care somnul de prânz de 40 de minute și sportul de dimineață nu lipsesc. N-o deranjează când lumea face poză cu ea, consideră ca internetul și site-urile de socializare impiedică oamenii să mai simtă dorul de altădată față de persoanele dragi aflate la distanță și crede foarte mult in educația primită de acasă. Nu le-ar recomanda celor doi copii ai săi și, in general, tinerilor să părăsească țara definitiv, insă nici nu i-ar putea opri. "Ar fi un gest egoist din partea mea."


ANDREEA ESCA
"Nu voi face o emisiune tv prea curând."
  
Iar motivul pe care ea ni-l prezintă este unul cât se poate de simplu . "Nu aș găsi mai mult de zece persoane in România care să merite statutul de invitat."


"Vreau să ajung o viitoare Andreea Esca !"


Andreea ii sfătuiește pe cei la inceput de drum și nu numai, să fie ei inșiși și să aibe incredere in forțele proprii. Specifică acest lucru mai ales pentru studenții care intră la jurnalism și vor o carieră in televiziune cu gândul: "Vreau să ajung o viitoare Andreea Esca." In replică, aceasta le răspunde: "Să nu mai fiți ca Andreea Esca. Doriți-vă să fiți ca voi, pentru că altfel vă pierdeți farmecul. Cuceriți prin voi inșivă !"




                          

2 comentarii:

delia spunea...

"Să nu mai fiți ca Andreea Esca. Doriți-vă să fiți ca voi, pentru că altfel vă pierdeți farmecul. Cuceriți prin voi inșivă !"
Mi-a placut asta!

qpaul spunea...

Alexa, imi place mult mult cum scrii!
Si vrem mai multe postari. :)