marți, 9 noiembrie 2010

Badea face gălăgie in fața sediului CNA din Piața Constituției

marți 9 noiembrie
ora 15:00
fața sediului CNA din Piața Constituției
număr consistent de oameni
lozinci, huiduieli, scandări
Mircea Badea , colegul de breaslă - Victor Ciutacu 
artiști, fețe publice, oameni de rând
portavoce, camere de filmat, aparate foto, pancarte

... și câteva capete răsărite de după perdelele ferestrelor sediului CNA, paradoxal și curioase, și pasive in același timp




Cei prezenți la meeting au impresionat prin inventivitate
Și așa s-au adunat cu mic cu mare, intr-o cifră destul de numeroasă, in fața sediului Consiliului Național al Audiovizualului. Cine? Un grup de oameni format din tineri, adulți și chiar persoane de vârsta a treia, in frunte cu cea mai spurcată, slobodă, dar cât se poate de sinceră gură a României la momentul actual - Mircea Badea. Li s-a alăturat și colegul de breaslă al trustului Antena - Victor Ciutacu.

De ce? Ca să protesteze impotriva măsurilor luate de CNA cu privire la dreptul exprimării libere. Amenzile au curs gârlă in ultima vreme, sancționând usturător mental realizatorii tv, respectiv  financiar posturile de televiziune, Așa că manifestarea survenită in urma acestor măsuri, denumită  "Protestul anti abuz"  a avut loc astăzi in Piața Constituției cu tot tacâmul cuvenit: de la scandări, la pancarte cu mesaje țintă ( vezi foto.) și lozinci anti-Băsescu. Printre cele mai savuroase, vă pot inșirui următoarele :

 
"Ieși afară, javră ordinară ! Nouă nu ne place de voi  "

"Voi stați pe banii noștri ! "


"Nu vrem botniță !"
"Sclavii lui Băsescu ! "


"Ia de la Băsescu. "


  Din mulțime se mai auzea din când in când câte o doamnă nemulțumită care vocifera:   "Măgarilor, voi sunteți sclavii lui Băsescu..." Iar din spate, un domn masiv replica: "Ăștia-s haremul lui Băsescu, dom'le !"

S-au impărțit măști chirurgicale pe post de botnițe și s-a huiduit din plin in clipa in care un domn din sediul CNA s-a arătat sfidător la unul din balcoane, privind agale in direcția exact opusă mulțimii. Trăim in România și... asta o știți și voi.

Iniţiativa protestului de astăzi a venit în urma amenzii de 10.000 de lei pe care CNA a acordat-o Antenei 3 pentru emisiunea "Sinteza Zilei" din 14 septembrie, în care Mircea Badea şi Victor Ciutacu au fost învinuiţi de limbaj injurios şi încălcarea dreptului la propria imagine al Elenei Udrea şi al unui primar PD-L.


Niciun comentariu: