miercuri, 15 septembrie 2010

In exclusivitate - interviu cu Mattyas! Artistul român care a cucerit străinii cu piesa "Secret Love"


Este vorba despre un proiect al cărei piesă de debut ocupă locuri fruntașe in topurile din afară. Țări precum Grecia, Bulgaria, Cipru, Serbia, Albania, Croația sau Turcia au „adoptat” rapid piesa intitulată 'Secret Love' și i-au oferit locul care i se cuvenea in clasamentele muzicale proprii. Românii... mai puțin. Se pare că e mai greu să te lansezi in propria țară, decât peste hotare. Cu atât mai mult cu cât țara in cauză se numește România.







Trecând peste asta, am descoperit melodia intr-o seară, intr-unul din cluburile din Botoșani. A doua zi am ascultat-o și reascultat-o in drum spre picnic cu amicii. Mi-a plăcut. Am reținut-o și am căutat-o apoi pe net. Surpriză ! Am dat și peste un clip . Surpriză și mai mare: era lansat de două săptămâni și avea deja peste 200 000 de vizualizări pe youtube. Să urmărim totuși videoclipul, am zis. Inițial, mi-am inchipuit că trebuie să fie incă un exemplar din piesele catchy care prind două – trei luni la publicul tânăr, după care se uită de ele cu lejeritate pentru că apar mereu altele in același stil, menite să le inlocuiască pe cele vechi. Piese de unică folosință , aș zice eu. Dar in cazul de față am constat că nu era vorba despre aceeași Mărie, dar cu altă pălărie, - celebra zicere din popor.


     In timp ce vizionam clipul, ba chiar i-am dat și un replay,  am observat că personajele din el sunt niște tineri cântăreți simpatici, cu potențial. Este vorba despre o EA și un El. EA de origine greacă, pe numele de scenă Kristina, EL – român, recunosc că m-am lăsat păcălită la o primă vizionare, crezând că este de pe meleagurile anticilor zei greci, poate și din cauza numelui și a infățișării – Mattyas. Amândoi au colaborat sub atenta indrumare a băieților de la Deepside Deejays. EL nu este nou in industria muzicală românească. Cam atâta informație a scăpat pe internet, cam atât am reușit să aflu despre acest proiect. Asta până acum câteva zile.

     Pentru că m-a impins curiozitatea, iar Cami a fost un ajutor de nădejde - pe această cale țin să-i mulțumesc pentru faptul că m-a pus in contact cu cine trebuia- am reușit să stau de vorbă cu Mattyas. Fetelor, do you want him to be your secret love? :) Nu știu câte dintre voi ar refuza oferta, dar cu siguranță n-ar rata să afle cât mai multe despre artistul aici de față.

In premieră și in exclusivitate ( nu, nu sunt Dan Diaconescu, dacă asta vă trece acum prin minte :) ) , vă ofer un interviu cu cel al cărui piesă in colaborare cu grecoaica Kristina a dat lovitura in Europa de Est.



Salutare Mattyas ! Ești cu Secret Love pe primele locuri in afară. Cum e să ai deja succes peste graniță, iar in țară, din păcate, abia să se intrevadă?

Da, este un sentiment ciudat sa ai succes in mai multe tari importante din Europa, iar in tara ta sa nu reusesti acelasi lucru. Mattyas este un nume nou in industria muzicala romaneasca, iar piesa Secret Lovemai are timp sa creasca, sa devina hit si in Romania, asa cum este normal sa imi doresc pentru ca sunt roman, dar pana atunci ma bucur de succes in Grecia, Cipru, Turcia, Serbia, Albania, Belgia, etc.

Spune-ne povestea debutului tău sub numele de Mattyas. Unde ai găsit-o pe Kristina și cum ați ajuns să colaborați cu băieții de la Deepside Deejays?

Pe baietii de la Deepside ii cunosc de mult timp, iar in momentul in care am decis o schimbare de stil si de imagine am apelat la ajutorul lor pentru ca imi sunt prieteni si am incredere in muzica produsa la ei in studio. Pe Kristina am cunoscut-o in Grecia prin intermediul managerului meu. Pentru ca piesa avea o parte in limba greaca, am decis aceasta colaborare foarte buna si inspirata zic eu, pentru „Secret Love’’.

Mulți ar fi surprinși să afle că nu este primul tău contact cu industria muzicală românească și că ai ceva experiență in spate. Incepând cu liceul de muzică... Ba chiar ai colaborat cu artiști și compozitori renumiți de la noi. Ce ne poți spune despre backgroundul tău artistic?

Am terminat liceul de muzica Dinu Lipatti in 2001, iar la acea vreme l-am cunoscut pe Marius Moga cu care am colaborat la o piesa pentru un proiect dance. La acest proiect am mai colaborat si cu Dave Pryce de la Deepside Deejays. Ceva mai tarziu am inceput cariera solo cu un alt nume, avandu-l compozitor pe Adi Cristescu intr-un proiect diferit ca stil muzical fata de cel pe care il promovez acum. A urmat Callatis in 2006 si cateva sute de spectacole prin toata tara.

Lăsând backgroundul artistic, pentru cei care vor să il cunoască pe Mattyas nu numai ca și cântăreț, ci și ca persoană in viața de zi cu zi, ce alte hobby-uri și pasiuni mai ai in afară de muzică ?

:)... in viata de zi cu zi imi place sa fac sport. Merg la sala de forta pentru a fi in forma si din cand in cand... imi place sa gatesc!




Unii artiști duc o muncă asiduă și le ia mult timp să se lanseze in afara țării. Pentru că ai ars etapele și ai reușit deja să treci de granițe, aș indrăzni să te intreb deja, cu ce mare artist internațional ți-ai dori să colaborezi, dacă ți s-ar oferi șansa?


Nu am un model in viata... Ma ghidez dupa instinct si fac ceea ce simt. Mi-ar placea sa colaborez cu multi artisti, dar in momentul de fata David Guetta ar fi primul pe lista... :)


Unde te vezi peste 10 ani?

Wow... greu sa raspund la intrebarea asta... Cert este ca imi doresc sa fiu tot pe scena si sa continui sa evoluez ca artist.

Care sunt planurile tale de viitor apropiat? Va urma o continuare a "Secret Love" ?

Eu sincer imi doresc sa se continue povestea piesei
„Secret Love” si colaborarea cu Kristina, dar ceva mai tarziu... Urmatorul single va fi Mattyas si atat.


Ce le transmiți celor care tocmai au parcurs acum rândurile acestui interviu și celor care vor să mai audă de Mattyas ?






Toate cele bune, sa asculte „Secret Love’’ si urmatoarele single-uri Mattyas !

10 comentarii:

Unknown spunea...

esti adorabil puiule ...

Anonim spunea...

,,m-am indragostit la prima vedere `` esty superb

Anonim spunea...

poate avem vro sansa.....

livia sb spunea...

super tare piesa!!!

livia sb spunea...

multa bafta in continuare Mattyas!!!!

Anonim spunea...

sooOper imi place de tne si cum canti ..t3 ubesck :X:X

Andraaa spunea...

:X:X...maxim:X:X

Anonim spunea...

Buna...te ador si stiu ca nu sunt singura.:X
Poate te voi vedea vreodata si sa sti ca nu sunt disperata ca am vazut multe vedete pana acum:Andra,Andreea Balan,Puya si trupa lui si mai multi si as vrea sa te vad si pe tn:X

Anonim spunea...

Bafta sa ai noroc si mai scoate melodii ca si Secret Love creca o ascult in fiecare ora:D

Marya spunea...

soooper tare mel asta:X:X:X:X
de fapt toate mel lu` Mattyas sunt soooper....
dar mel asta imi place cel mai mult:):):)
mult noroc in continuare si tine`o tot asa....:X:X:X